FORUM JE MIGRIRAO NA ADRESU http://bandolerosi.com

FORUM JE MIGRIRAO NA ADRESU http://bandolerosi.com OČEKUJEMO VAS !!!
 
HomeHome  FAQ/УпутствоFAQ/Упутство  Региструј сеРегиструј се  ПриступиПриступи  
BANDOLEROSI CREW
Bandolerosi On VimeoBandolerosi On Google+Bandolerosi On TwitterBandolerosi On FacebookBandolerosi On YouTubeBandolerosi On Skype
PRATITE NAS !!!

Share | 
 

 Нови закон о саобраћају

Go down 
АуторПорука
Данијел
Заслужни члан
Заслужни члан
avatar

Male
Локација : Novi Beograd
Age : 48
Registration date : 19.02.2009
Број порука : 1248
Бодова : 2092

ПорукаНаслов: Нови закон о саобраћају   Wed Dec 09, 2009 5:55 pm

[You must be registered and logged in to see this image.]Од сутра нови закон о саобраћају
Од четвртка, 10. децембра, почиње примена новог Закона о безбедности у саобраћају којим се пооштравају казне за прекршаје уз увођење казнених поена за возаче.
Казнени поени ће, међутим, почети да се рачунају од 1. јануара кад почне примена Закона о прекршајима, а и нови прописи о раду ауто школа и обуци возача почеће да се примењују тек када буду донети нови правилници.
Возачу ће, кад буде имао укупно 18 казнених поена за прекршаје, привремено бити одузета дозвола.
- Законом о безбедности у саобраћају се уводи видео надзор који треба да омогући лакше утврђивање одговорности прекршиоца, па ће возачи бити кажњени ако их камера сними приликом прекорачења брзине или непрописног претицања.
- Закон забрањује коришћење мобилних телефона током вожње, а иста забрана важиће и за пешаке на пешачком прелазу. Уводи се институт пробне возачке дозволе и константна обука појединих учесника у саобраћају.
- Полиција убудуће неће моћи да наплаћује новчане казне на лицу места, већ ће давати налоге за уплату. Новчане казне за прекршаје кретаће се од 3.000 до 50.000 динара, а биће дупло веће у случају када је у колима и малолетник.
За теже облике прекршаја предвиђена је казна затвора.
- Смањена је и дозвољена количина алкохола у крви са 0,5 на 0,3 промила. Новим законом дозвољена брзина вожње у насељима је са 60 смањена на 50 километара на сат.
- Закон предвиђа и кажњавање насилничке вожње. Под њом се подразумева када возач два или више пута прође семафор на црвено светло и ако између два таква узастопна преласка није прошло више од десет минута. Под насилничком вожњом се подразумева и претицање колоне возила по пуној линији.
- Бициклисти и вожачи мотора мораће да носе заштитне кациге на глави током вожње.
- Законом су прописани и услови за рад ауто школа у смислу стручњака који обучавају нове возаче, као и дужине трајања обуке и возила за обуку.
- По први пут се уводи пробна возачка дозвола за млађе од 18 година. Те дозволе ће моћи да користе само у Србији. Младићи и девојке када напуне 17 година моћи ће да добију те дозволе, али неће моћи да возе без пратње особе која има редовну дозволу и најмање пет година искуства. Младим возачима вожња ће бити забрањена од 23 до пет сати ујутро.
Циљ закона је, како су навели његови предлагачи из министарстава унутрашњих послова и инфраструктуре, да се у наредне три године упола смањи број погинулих у саобраћајним несрећама у Србији.
Према подацима полиције, у Србији је за 11 месеци ове године у саобраћајним несрећама погинуло 756 људи.
Најчешћи узроци несрећа су били неприлагођена брзина, вожња под дејством алкохола, непоштовање првенства пролаза и пролазак на црвено светло.
Прошле године је у саобраћајним несрећама у Србији погинуло 897 људи.


[You must be registered and logged in to see this image.]
Назад на врх Go down
http://srbija.goodearths.com
Данијел
Заслужни члан
Заслужни члан
avatar

Male
Локација : Novi Beograd
Age : 48
Registration date : 19.02.2009
Број порука : 1248
Бодова : 2092

ПорукаНаслов: 18 казнених поена   Thu Dec 10, 2009 7:36 pm

[You must be registered and logged in to see this image.]

Од губитка возачке дозволе дели нас / вас 18 казнених поена
Нови Закон о безбедности у саобраћају, који према најавама званичника, треба да смањи број саобраћајних несрећа у Србији ступа на снагу сутра. Једна од највећих новина је уписивање негативних поена за прекршаје, који ће почети да се додељују од 1. јануара, а до тада полицајци ће имати едикутивну улогу - објашњаваће колико поена возач губи за конкретан прекршај.

КАЗНЕНИ ПОЕНИ
1 бод
Непрописно паркирање, некоришћење мигавца, непоштовање првенства пролаза, невезивање појаса.
2 бода
Непропуштања пешака на пешачким прелазу, нагло смањивање брзине без разлога, кретање у недозвољеном смеру у једносмерној улици, вожња са пробним дозволама између 23 и пет часова.
3 бода
Незаустављање поред возила за превоз деце, када малишани улазе или излазе, коришћење антирадар уређаја, када је возачка дозвола истекла пре више од 6 месеци, вожња нерегистрованог возила.
4 бода
Неприлагођена брзина, небезбедно претицање, непрописно заустављање на аутопуту, непропуштања деце, слепих, инвалида и особа са штакама на пешачком прелазу.
5 бодова
Употреба мобилног телефона у току вожње, неисправни пнеуматици и уређаји, вожња без присуства искуснијег возача који барем пет година има возачку дозволу за ту категорију возила.
6 бодова
Пролазак кроз црвено и жуто светло, вожња детета млађег од 12 година или пијане и дрогиране особе на предњем седишту, вожња под дејством алкохола за средњу алкохолисаност, претицање и обилажење са десне стране.
7 бодова
Вожња брзином која је 51-70 километара на сат већа од дозвољене, вожња траком у којој је светлосним знаком забрањено кретање.


[You must be registered and logged in to see this image.]

8 бодова
Вожња под дејством наркотика, непоштовање знакова полицијског возила које се креће испред, и незаустављање ако се возило креће испред полицијског возила које даје знак упозорења.
10 бодова
Вожња у стању тешке алкохолисаности, узимање алкохола или психоактивних супстанци за време увиђаја.
12 бодова
Вожња у стању веома тешке алкохолисаности. Ако је изазвао несрећу, казна затвора најмање 45 дана и забрана управљања возилом већа од 10 месеци.
14 бодова
Вожња без дозволе, осим ако је дозволи истекао рок важења, вожња са више од два промила алкохола, одбијање алко-теста и теста на дроге, вожња ноћу без светала.
15 бодова
Насилничка вожња, вожња у стању потпуне алкохолисаности или опијености дрогом. Насилничка вожња по новом закону кажњаваће се са најмање 30 дана затвора.
16 бодова
Исти прекршаји за које се добија 14 казнених поена ако је проузрокована саобраћајна несрећа. Возач се одмах по евидентирању прекршаја искључује из саобраћаја.
17 бодова
Саобраћајна несрећа приликом насилничке вожње плус казна губитка дозволе на девет месеци, возачима следи и казна затвора од 45 дана до два месеца.
[You must be registered and logged in to see this image.]
Назад на врх Go down
http://srbija.goodearths.com
spidi
уредник
уредник
avatar

Male
Локација : Medak-ZEMUN
Age : 52
Registration date : 18.02.2009
Број порука : 1232
Бодова : 1846

ПорукаНаслов: Re: Нови закон о саобраћају   Thu Dec 10, 2009 8:23 pm

Sve ovo gore nabrojano, opet ce nama sirotinji po dzepu i po tintari (da nekazem po zadnjici).
Prvi dan novog zakona je prosao. Video sam ih koji se nisu vezali, koji su telefonirali dok voze, a video sam i kako zaustavljaju pesaka koji je presao van pesackog prelaza, dok na 200 m dalje odatle sudar i stvara se kolona, ali plavci jos nisu zavrsili sa pesakom i nemogu da odu do udesa dok ne zavrse. U blizini opstine Novi Beograd, restoran jedan, da ga ne reklamiram, ispred njega na sred ulice parkiranih automobila (svaki pojedinacno vredi koliko i zgrada u kojoj zivim), nisam video da im neko zapisuje brojeve tablica iako je MUP nedaleko odatle. Dakle da rezimiram. Sto rece tj. peva Xenia, sve je isto samo njega nema.
Ako vozite dobar auto sa zatamnjenim staklima, niko vas nece dirati, a i nevidi se ako pricate telefonom dok vozite. Dakle kupite dobra crna kola sa tamnim staklima i za vas onda ovaj zakon NE VAZI.
Назад на врх Go down
http://www.spidistamparija.co.rs/
Данијел
Заслужни члан
Заслужни члан
avatar

Male
Локација : Novi Beograd
Age : 48
Registration date : 19.02.2009
Број порука : 1248
Бодова : 2092

ПорукаНаслов: Re: Нови закон о саобраћају   Fri Jan 29, 2010 4:26 pm

Назад на врх Go down
http://srbija.goodearths.com
spidi
уредник
уредник
avatar

Male
Локација : Medak-ZEMUN
Age : 52
Registration date : 18.02.2009
Број порука : 1232
Бодова : 1846

ПорукаНаслов: Re: Нови закон о саобраћају   Sat Feb 06, 2010 7:21 pm

Novi zakon a sve po starom.
U jednosmernoj ulici zaustavljaju me 2 (dva) policajca. Jedan mi pokazuje da stanem uz levi ivicnjak, a drugi da stanem uz desni. Hm sta sad? Mlatim rukom levo desno, ne bi li odlucili gde da me parkiraju. Dogovorise se desno.
Izlazim iz kola, ljubazno me pozdravlja jedan od njih dok drugi zaustavlja auto koji je isao iza mene. Oba smo isli u dozvoljenom smeru. Na pitanje da li da idemo na vanredni tehnicki, odgovaram potvrdno: - svakako, to moze uvek sto se mene tice.
Ova ideja mu se ocito nije preterano svidela, pa me pita da li je moj auto putnicki ili teretni? Zabezeknut ga gledam i nekapiram sta hoce da kaze sa tim pitanjem, kada vozim pasata B2 iz 1983.
Otvara saobracajnu i pokazuje mi da pise: PUTNICKO, i onda me nakrpi sto vozim pun auto taburica.
- U putnickom vozilu smеs da prevozis teret samo sto stane u gepek.
Pokusao sam da mu objasnim da za to prvi put cujem. On se nasmeja i vrati mi dokumenta, objasnjavajuci da to vise neradim. Okrace se i odlazi na levi trotoar, njegov kolega pusta svog pacijenta,(koji se parkirao ispred mene), i odlazi na desni trotoar, i tek tada vidim da iz kontra smera dolazi crni AUDI, pa su verovatno morali da se okrenu da ga "NE VIDE".
I sta se promenulo. Nista osim CENOVNIKA. Svaki auto (pa i nov) ako ode na tehnicki, naci ce mu nesto garant, a kamoli ovima od 15, 20 pa i vise godina bez obzira kako ih odrzavali i koliko vodili racuna o svojim kolima. Samo vi udrite raju, ima raja para i ledja da izdrzi sve. E nicija nije doveka trajala, pa valjda nece ni vasa.
Назад на врх Go down
http://www.spidistamparija.co.rs/
Данијел
Заслужни члан
Заслужни члан
avatar

Male
Локација : Novi Beograd
Age : 48
Registration date : 19.02.2009
Број порука : 1248
Бодова : 2092

ПорукаНаслов: Паркирање   Sat Feb 27, 2010 1:03 pm

У овом новом закону постоји и ставка неправилно паркирање. Добија се 1 казнени бод и вероватно новчана казна. Е, овај случај са овим комбијем је за књигу рекорда. Не зато што је неправилно паркиран, него што је тако паркиран више од 3-4 месеца а нико ништа не предузима. Значи, до сада је требао да добије бар 100 казнених бодова. О новцу да не причамо.

tupan

[You must be registered and logged in to see this image.]
Назад на врх Go down
http://srbija.goodearths.com
spidi
уредник
уредник
avatar

Male
Локација : Medak-ZEMUN
Age : 52
Registration date : 18.02.2009
Број порука : 1232
Бодова : 1846

ПорукаНаслов: Re: Нови закон о саобраћају   Sat Feb 27, 2010 8:11 pm

[You must be registered and logged in to see this image.]

Jos malo o novom zakono.
Ko nam je kriv pa nevozimo dzipa.
Назад на врх Go down
http://www.spidistamparija.co.rs/
Јасна
модератор
модератор
avatar

Female
Age : 45
Registration date : 17.02.2009
Број порука : 1441
Бодова : 2935

ПорукаНаслов: Re: Нови закон о саобраћају   Sun Feb 28, 2010 4:52 pm

"Офкорс!"
affraid
Назад на врх Go down
http://srbija.goodearths.com/forum.htm
Данијел
Заслужни члан
Заслужни члан
avatar

Male
Локација : Novi Beograd
Age : 48
Registration date : 19.02.2009
Број порука : 1248
Бодова : 2092

ПорукаНаслов: Семафори   Mon Mar 01, 2010 2:54 pm

Овако су данас изгледали семафори у околини Обилићевог венца у Београду.
Семафор код зграде Тањуг-а и семафор код ресторана Пролеће.
За неупућене, у питању је марихуана.
[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this link.]

Кликни и погледај албум (5 слика).
Назад на врх Go down
http://srbija.goodearths.com
spidi
уредник
уредник
avatar

Male
Локација : Medak-ZEMUN
Age : 52
Registration date : 18.02.2009
Број порука : 1232
Бодова : 1846

ПорукаНаслов: Re: Нови закон о саобраћају   Sat Mar 06, 2010 5:41 pm

A za neke zakon ne vazi
[You must be registered and logged in to see this image.]

To sto je autobus zatvorio ulicu, jer nije usao u praznu stanicu, nema veze, to je po zakonu.
Sto rece jedan policajac za vozace GSP-a: - Oni su zasticeni ko beli medvedi.
Samo bi voleo da mi neko kaze po kom clanu u zakonu su oni zasticeni?
Назад на врх Go down
http://www.spidistamparija.co.rs/
spidi
уредник
уредник
avatar

Male
Локација : Medak-ZEMUN
Age : 52
Registration date : 18.02.2009
Број порука : 1232
Бодова : 1846

ПорукаНаслов: Re: Нови закон о саобраћају   Mon Mar 08, 2010 6:27 pm

[You must be registered and logged in to see this image.]
Ipak je novi zakon na snazi.
Назад на врх Go down
http://www.spidistamparija.co.rs/
Данијел
Заслужни члан
Заслужни члан
avatar

Male
Локација : Novi Beograd
Age : 48
Registration date : 19.02.2009
Број порука : 1248
Бодова : 2092

ПорукаНаслов: Re: Нови закон о саобраћају   Mon Mar 08, 2010 6:42 pm

Ипак мислим да није на снази, тај на пауку је у квару гарантовано!
А ево примера како се паркира на сред пешачког острва, са ког пешачки прелази иду чак у три правца.

[You must be registered and logged in to see this image.]
Назад на врх Go down
http://srbija.goodearths.com
spidi
уредник
уредник
avatar

Male
Локација : Medak-ZEMUN
Age : 52
Registration date : 18.02.2009
Број порука : 1232
Бодова : 1846

ПорукаНаслов: Re: Нови закон о саобраћају   Mon Mar 08, 2010 6:46 pm

[You must be registered and logged in to see this image.]
Naucite da citate znakove kraj puta
Назад на врх Go down
http://www.spidistamparija.co.rs/
Данијел
Заслужни члан
Заслужни члан
avatar

Male
Локација : Novi Beograd
Age : 48
Registration date : 19.02.2009
Број порука : 1248
Бодова : 2092

ПорукаНаслов: Re: Нови закон о саобраћају   Sun Mar 28, 2010 10:30 am

Ево га још један бисер. Начврљио се између двa знака, па то ти је.
Бар је могао да исправи овај за једносмерну улицу, имао би више места.
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
Назад на врх Go down
http://srbija.goodearths.com
Данијел
Заслужни члан
Заслужни члан
avatar

Male
Локација : Novi Beograd
Age : 48
Registration date : 19.02.2009
Број порука : 1248
Бодова : 2092

ПорукаНаслов: Re: Нови закон о саобраћају   Thu May 13, 2010 2:00 pm

spidi ::
[You must be registered and logged in to see this image.]
Ipak je novi zakon na snazi.
Данијел ::
Ипак мислим да није на снази, тај на пауку је у квару гарантовано!
Остајем при овој ранијој тврдњи, а ево и примера који моју тврдњу поткрепљује.

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]

Имам само једну недоумицу, ко ово плаћа?
Вероватно иде на рачун пореских обвезника.
Назад на врх Go down
http://srbija.goodearths.com
Јасна
модератор
модератор
avatar

Female
Age : 45
Registration date : 17.02.2009
Број порука : 1441
Бодова : 2935

ПорукаНаслов: СВИ У ЗАТВОР!   Thu Apr 21, 2011 10:06 pm

[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]
Назад на врх Go down
http://srbija.goodearths.com/forum.htm
Sponsored content
ПорукаНаслов: Re: Нови закон о саобраћају   

Назад на врх Go down
 
Нови закон о саобраћају
Назад на врх 
Страна 1 of 1

Permissions in this forum:Не можете одговорити на теме у овом форуму
FORUM JE MIGRIRAO NA ADRESU http://bandolerosi.com :: С Р П С К А - П О С Л А :: НАША ПОСЛА-
Скочи на: