FORUM JE MIGRIRAO NA ADRESU http://bandolerosi.com

FORUM JE MIGRIRAO NA ADRESU http://bandolerosi.com OČEKUJEMO VAS !!!
 
HomeHome  FAQ/УпутствоFAQ/Упутство  Региструј сеРегиструј се  ПриступиПриступи  
BANDOLEROSI CREW
Bandolerosi On VimeoBandolerosi On Google+Bandolerosi On TwitterBandolerosi On FacebookBandolerosi On YouTubeBandolerosi On Skype
PRATITE NAS !!!

Share | 
 

 ЗА ПОЧЕТНИКЕ

Go down 
АуторПорука
Домаћин
Администратор
Администратор
avatar

Male
Локација : http://bandolerosi.serbianforum.info/
Age : 9
Registration date : 17.02.2009
Број порука : 100
Бодова : 267

ПорукаНаслов: ЗА ПОЧЕТНИКЕ   Wed Feb 18, 2009 4:18 pm

ШТА ЈЕ ИНТЕРНЕТ ФОРУМ?
Интернет форум је wеб апликација за дискутовање између његових чланова. Још су познати под називима Wеб форуми, дискусиони форуми, дискусионе групе или једноставно форум. Термин форум може да се односи на целу заједницу или групу са специфичним интересовањем. Поруке у овим форумима су груписане према категоријама, темама или хронолошки.

Све поруке које корисник напише и пошаље на форум видљиве су свим осталим учесницима форума. Учесници су најчешће анонимни, јер се при слању поруке на форум не мора навести прави идентитет. Због лакшег сналажења форум је обично подељен у неколико група према темама разговора. Једноставност употребе и могућност анонимне расправе о различитим темама један је од главних разлога популарности форума.

Порука послата на један форум видљива је само на том форуму. Форум се углавном састоји од многобројних категорија унутар којих се налазе теме које отварају и започињу корисници. Свака тема има своју дискусију у којој се учествује писањем, односно објављивањем постова. Све дискусије остају сачуване на форуму док их не обрише модератор.

Све у свему, wеб или дискусиони форуми су сајтови или делови већег сајта где људи сличног интересовања могу да изнесу своја мишљења, коментаре, да питају или да одговарају на питања. Врло су слични неwс-групама у којима корисници такође могу да пишу и да одговарају на поруке. Разлика је у томе што су дискусиони форуми део wеба, па о њима потпуну бригу води група људи која је и покренула форум, тако да су они много флексибилнији: побољшана је сигурност, смањена количина реклама, wеб програмирани интерфејс је прилагодјен намени (дискусији међу корисницима).[/color]

ЧЛАНСТВО У ФОРУМИМА

Многи форуми омогућавају нерегистрованим или анонимним посетиоцима читање дискусија, али за активно учествовање потребна је бесплатна регистрација. Регистровани чланови могу да поставе нове теме, одговарају на постојеће и шаљу међусобно приватне поруке.

Постоји 2 начина уласка у дискусију на форуму: покретањем нове теме (тхреад, топиц) или писањем на већ покренуту тему.

Нова тема се покреће када имате неко питање, мишљење, нову вест или неку идеју коју желите да поделите или продискутујете са осталим члановима форума.

Када се одговара на тему треба да пратите назив теме да би вас одговор био наставак дела дискусије. Ако имате нешто да кажете што није директно повезано са темом, али јесте индиректно, боље је отворити нову тему, јер ће она бити запаженија од једног одговора унутар теме, а и неће се преусмеравати дискусија на нешто друго.

АДМИНИСТРАТОРИ И УРЕДНИЦИ

Администратори форума имају могућност да мењају, бришу, померају или да на било који начин модификују сваку појединачну тему на форуму. Уредници имају део ових овлашћења, а од форума до форума зависи њихова структура и привилегије.

.

_________________
<div style="margin:auto;text-align:left;width:75%"><span style="font-size: 10px"><font color="#2746ff"><a href="http://srbija.goodearths.com/forum-f6/topic-t3.htm" target="_blank">Правила</a> l <a href="http://srbija.goodearths.com/faq.htm" target="_blank">Питања</a> l <a href="http://srbija.goodearths.com/contact.forum" target="_blank">Заборављена лозинка?</a></span></font></div>
Назад на врх Go down
http://bandolerosi.serbianforum.info/
 
ЗА ПОЧЕТНИКЕ
Назад на врх 
Страна 1 of 1

Permissions in this forum:Не можете одговорити на теме у овом форуму
FORUM JE MIGRIRAO NA ADRESU http://bandolerosi.com :: П Р А В И Л Н И К :: ОБАВЕЗНО ЗА НОВЕ КОРИСНИКЕ-
Скочи на: