FORUM JE MIGRIRAO NA ADRESU http://bandolerosi.com

FORUM JE MIGRIRAO NA ADRESU http://bandolerosi.com OČEKUJEMO VAS !!!
 
HomeHome  FAQ/УпутствоFAQ/Упутство  Региструј сеРегиструј се  ПриступиПриступи  
BANDOLEROSI CREW
Bandolerosi On VimeoBandolerosi On Google+Bandolerosi On TwitterBandolerosi On FacebookBandolerosi On YouTubeBandolerosi On Skype
PRATITE NAS !!!

Share | 
 

 Нове регистарске таблице

Go down 
АуторПорука
Данијел
Заслужни члан
Заслужни члан
avatar

Male
Локација : Novi Beograd
Age : 48
Registration date : 19.02.2009
Број порука : 1248
Бодова : 2092

ПорукаНаслов: Нове регистарске таблице   Mon Jan 24, 2011 8:56 pm


[You must be registered and logged in to see this image.]
На новим регистарским ознакама, које МУП од 1. јануара издаје возачима, налази се стари грб Србије, који од 11. новембра 2010. године није у употреби.

У Заводу за израду новчаница кажу да су нових 800.000 таблица одштампали много пре промене грба, а полиција није инсистирала да се ова грешка исправи јер би то коштало додатних 4,5 милиона евра.

Заменик премијера и министар полиције Ивица Дачић потврдио је да је Завод за израду новчаница одштампао нове регистарске таблице са детаљима старог грба Србије. Дачић открива и да ће због тога 2012. бити поново штампане регистарске таблице на којима ће уместо старог штита са оцилима бити комплетан грб Србије.

Ивица Дачић тврди да иако је грб промењен у новембру, а нове таблице почеле да се деле у јануару, није било могуће направити измену на таблицама. ”Лично сам тражио да се на новим регистарским таблицама налази нови, измењени грб, али то није било могуће јер је Завод за израду новчаница већ одштампао више од 800.000 таблица са старим штитом и оцилима. Да смо те таблице уништили или повукли штета би била око 4,5 милиона евра. Међутим, када се оне поделе грађанима Србије, штампаћемо нове регистарске таблице на којима ће уместо штита са оцилима бити комплетан нови грб Србије”, каже Дачић.

“Тачно је да се на новим таблицама налази штит са оцилима који је преузет са старог грба Србије. Али, то је урађено из разлога што су нове таблице штампане на основу правилника који је донет пре три године, у време бивше владе. У међувремену, новом уредбом државни грб је промењен и модификован, али ове измене нису унете у правилник за израду регистарских таблица”, каже Дачић.

У Заводу за израду новчаница кажу да је МУП главни кривац за овај скандал, јер није изменио правилнике који су везани за изглед таблица у моменту када је грб промењен.

“Први правилник о регистрацији моторних и прикључних возила објављен је у Службеном гласнику бр. 130, од 29. децембра 2007, са почетком примене од јула 2008. и на основу њега ЗИН је приступио набавци неопходних репроматеријала за израду регистатрационих обележја. После више одлагања почетка издавања нових регистрационих докумената МУП је 17. септембра прошле године донео нови правилник , који међутим није променио дизајн регистарских таблица. Месец и по дана након доношења новог правилника МУП-а, Влада РС је донела Уредбу о промени грба РС”, наводе у Заводу за израду кованог новца.

Они додају и да као институција немају право да поступају ван правилника, тј. да нису имали право ни могућност да самостално мењају изглед таблица, баш као што ће њихов изглед остати овакав докле год Министарство не усвоји нови правилник.

Саговорник из Завода за израду новчаница је за лист Пресс рекао и да је постојала идеја да се на садашње грбове додају налепнице са новим грбом. “Нешто слично имају Хрвати. Проблем је што би се налепнице одлепљивале приликом прања”, рекао је он.

Председник Комитета за безбедност саобраћаја Дамир Окановић сматра да је грб који се налази на таблицама супротан Уставу Србије. “Колико је мени познато, употреба грба је дефинисана Уставом и законом. Ми по закону имамо мали и велики грб, а тачно је дефинисано како они изгледају. Ово што имамо на таблицама није ниједан од та два. Што значи да је његова употреба потпуно противзаконита и противуставна”, упитао је Окановић.

Министар Дачић каже да је изглед грба Србије промењен у новембру прошле године на захтев хералдичара и додаје да он није био за промене симбола Србије. Међутим, управо је он потписао уредбу Владе о утврђивању изворника великог и малог грба, изворника заставе и нотног записа химне којим су измењени симболи Србије.

Хералдичари су тада били задовољни јер они сматрају да је наша држава после 120 година добила грб у складу са правилима и Законом о изгледу и употреби грба, заставе и химне. Нашим стручњацима је највише сметало што је графички изглед старог грба, који је 1882. године урадио Ернст Крал, био под снажним утицајем немачке хералдике, која по њима није била у духу Србије.

Ипак, хералдичар Драгомир Ацовић сматра да на таблицама треба да буде званичан државни грб Србије. “Ако у прописима који се односе на регистарске таблице пише да на таблицама стоји државни грб, онда треба да буде тако. У супротном, крше се прописи. На таблицама које сада имамо није званичан државни грб”, истиче Ацовић.

Издате регистарске таблице се неће мењати

Министар унутрашњих послова Ивица Дачић каже да већ издате нове регистарске таблице за возила, на којима је утиснут, како је рекао, део грба, а не цео државни грб Србије, неће моћи да се замене пре истека седмогодишњег рока њихове важности.

“Нећемо ићи на штету пореских обвезника, која би се мерила десетинама милиона евра, и таблице се неће мењати пре њиховог истека”, рекао је Дачић.

Он је рекао да на новим таблицима нема никакве грешке, јер није ни неопходно да на њима буде државни грб.

Дачић је, међутим, напоменуо да ће од Завода за израду новчаница, који прави таблице, тражити да буде утиснут цео државни грб Србије, када се средином године буде правио нови контигент.

[You must be registered and logged in to see this image.]

О овом срању не вреди ни трошити речи. Брука !!!


Назад на врх Go down
http://srbija.goodearths.com
 
Нове регистарске таблице
Назад на врх 
Страна 1 of 1

Permissions in this forum:Не можете одговорити на теме у овом форуму
FORUM JE MIGRIRAO NA ADRESU http://bandolerosi.com :: С Р П С К А - П О С Л А :: НАША ПОСЛА-
Скочи на: